• Leszázalékoltatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot!

        lenne egy kérdésem önökhöz 22 éves lány vagyok,genetikai reneleneséggel születtem a bal lábam körfogata és a bokám 2 akkorra mint a jobb,ez nem is lenne baj de nagyon fáj, nem tudok vele dolgozni,apró görcsök huzzák állandóan,ha felállok akkor dagad egyböl,megállapitották hogy mélyvénás trombozisom van,megkell mütetni az ereket,de azt mondták hogy ezzel nem fog javulni,erösen ludtalpas is vagyok,és bokasüllyedésem is van.

        Azért fordultam önhöz hátha tudná hogy ilyen esetbe hol tudom magam leszázalékoltatni,12 órába dolgozom,de nem birja a lábam.Kérem segitsen nekem.Kérésemet elöre is köszönöm. Tisztelettel Erika

         

        WEBBeteg szakértő válasza a leszázalékoltatás témában

         Kedves Erika!

          A leírásából arra következtetek, hogy egy belgyógyászati jellegű genetikai rendellenessége van, mely megsokszorozza a trombózis előfordulásának gyakoriságát.A mélyvéna trombózist nem operálják, hanem életre szóló alvadásgátló gyógyszer adásával kezelik. Maga a lúdtalp -ill. bokasüllyedés nem ok a leszázalékoltatásra, ezzel a genetikai betegséggel együtt lehet rá esélye, de ezt belgyógyász szakorvosnál kellene elkezdeni, majd orthopédiai szakvéleményre is szüksége lehet, ezt követően van egy másodfokú orvosi szakvélemény, s a végén egy több tagú bizottság dönt arról, hogy hány %-os rokkantságot állapítanak meg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 10:40:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: