• Combfej necrosis terhesség alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor ur/nő!

        Én 32 éves vagyok és 7 hetes terhes! 2 hete csk dobálnak ide-oda és nem tudnak nekem konkrét választ adni arra a kérdésemre, hogy lábon kitudnám e hordani a terhességemet! 21 éves koromba kiderült hogy elhalt a combfej 3/4 része! sajnos anyagilag nem tehetem meg hogy otthonmaradok táppénzen! Valamint ami számomra fontos kérdés ha én pár évvel ezelött voltam közel 100 kg ue a betegséggel és nem történt semmi baj, akkor most ha 80kg vagyok és kb még a baba miatt jön rám 10 kg akkor miben változna meg a csontom teherbírása?

        Nagyon várom a válaszukat és előre is köszönöm ez nekem nagyon fontos! Szeretnénk nagyon megtartani a babát, de van még 1 kislányom akit fel kell nevelnem és nem merek kockáztatni, ha kérdéses a dolog!

        köszönettel Budaházi  Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a csontelhalás, terhesség témában

         Kedves Andrea!

         Nem könnyű a kérdés, mert nem lehet előre megjósolni. Igazából látni kellene hozzá egy rtg felvételt, de pont azt a régiót kellene sugarazni, ahol a magzat van. MRI nem sugárral dolgozik, ezt érdemes lenne elvégezni. A testsúlycsökkenés fontos eben a betegségben, de azt pontosan megjósolni, hogy a folyamat progressziója gyors lesz-e a terheség alatt, nem lehet. Nem gondolnám, hogy a terhességgel megnőtt testsúly indítaná meg a teljes fejelhalást-erről persze egy szülész korrektebb válszt tud adni-, ha elindul a folyamat, változó gyorsasággal ugyan, de idővel bekövetkeik az, hogy elhal. Az időt 32 éves korban még különböző gyógyszerek szedésével/kérje ki nőgyógyásza tanácsát, de azt hiszem, a Proenzi3-at lehet terhesség alatt szedni/, ill. fiziotherápiával javasolunk, van terhesek részére speciális torna is igyekszünk minél tovább húzni, hogy a végleges megoldás, a csípőprotézis beültetése minél később történjen meg.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 13:48:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: