Combfej necrosis terhesség alatt?

Tisztelt doktor ur/nő!

Én 32 éves vagyok és 7 hetes terhes! 2 hete csk dobálnak ide-oda és nem tudnak nekem konkrét választ adni arra a kérdésemre, hogy lábon kitudnám e hordani a terhességemet! 21 éves koromba kiderült hogy elhalt a combfej 3/4 része! sajnos anyagilag nem tehetem meg hogy otthonmaradok táppénzen! Valamint ami számomra fontos kérdés ha én pár évvel ezelött voltam közel 100 kg ue a betegséggel és nem történt semmi baj, akkor most ha 80kg vagyok és kb még a baba miatt jön rám 10 kg akkor miben változna meg a csontom teherbírása?

Nagyon várom a válaszukat és előre is köszönöm ez nekem nagyon fontos! Szeretnénk nagyon megtartani a babát, de van még 1 kislányom akit fel kell nevelnem és nem merek kockáztatni, ha kérdéses a dolog!

köszönettel Budaházi  Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csontelhalás témában

Kedves Andrea!

Nem könnyű a kérdés, mert nem lehet előre megjósolni. Igazából látni kellene hozzá egy rtg felvételt, de pont azt a régiót kellene sugarazni, ahol a magzat van. MRI nem sugárral dolgozik, ezt érdemes lenne elvégezni. A testsúlycsökkenés fontos eben a betegségben, de azt pontosan megjósolni, hogy a folyamat progressziója gyors lesz-e a terheség alatt, nem lehet. Nem gondolnám, hogy a terhességgel megnőtt testsúly indítaná meg a teljes fejelhalást-erről persze egy szülész korrektebb válszt tud adni-, ha elindul a folyamat, változó gyorsasággal ugyan, de idővel bekövetkeik az, hogy elhal. Az időt 32 éves korban még különböző gyógyszerek szedésével/kérje ki nőgyógyásza tanácsát, de azt hiszem, a Proenzi3-at lehet terhesség alatt szedni/, ill. fiziotherápiával javasolunk, van terhesek részére speciális torna is igyekszünk minél tovább húzni, hogy a végleges megoldás, a csípőprotézis beültetése minél később történjen meg.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. április 07., 13:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csontelhalás
Tisztelt Doktor Úr! 10 éves lányom tavaly augusztus óta sorozatterhelésnek van kitéve. Ez heti 3-4-szer 1, 5 órás (kosárlabda) edzést és havi...
Os lunatum malatia
Kedves Dr Úr. A bal csuklómban lunatum malatiát diagnosztizáltak. Az orvos szerint előrehaladott stádiumban van, és meg kell műteni. Azt szeretném...
MRI lelet értelmezése.
Gerinc MRI vizsgálata: a lumbalis lordosis íve kiegyenesedve. Az L.V. csigolya részben sacralisalt. Az ábrázolódó gerinc szakaszon jelentős...
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Csontritkulás