• Derékfájás....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó! Barátomnak már egy idege (1-2 éve) időnként nagyon fáj a dereka, és már a lába is végig. Orvosnál már többször volt, kapott is fájdalomcsillapítót, amit csak receptre lehet kapni. Ez segített neki, de az abbahagyás után újra fájt. Úgy tudom nem nagyon lehet vele mit csinálni, csak pihentetni ilyenkor. Tudna javasolni valami krémet, vagy kenőcsöt, amit recept nélkül lehet kapni és segítene? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A legjobb tényleg az Ön által említett pihenés. A fájdalom erősödése esetén 4-10 nap szigorú fekvés kemény alapon a legmegfelelőbb kezelés. Emellett a rendszeres gerinctorna is hatásos, naponta végezve. A kenőcsök közül patikákban kapható nem steroid gyulladáscsökkentőt tartalmazók a legjobbak pl. Diclac, Flector, Voltaren. Emellett gyógynövénytartalmú krémek is vannak forgalomban, melyeket gyógynövény szaküzletben talál meg. Jók a boróka tartalmú krémek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-05 21:42:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: