• Terhességi lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        7 hónapos kismama vagyok, eddig 13 kg-ot híztam és az a problémám, hogy kb. 2 hete fájdalmaim vannak a jobb lábamban csípő- ill. medencetájékon és ez a térdemre is kihat. Valamint mind a két bokám be van vizesedve egy kicsit. Úgynevezett kacsázó járásom van a fájdalmak miatt. (Anyukám azt mondja, úgy megyek mint aki csípőficamos.) Sok mindent próbáltam már - a calcium-magnézium szedésétől kezdve a pihentetésen át, a talpbetét használatáig(a jobb talpam alá), de semmi sem segít. A védőnő azt mondta, kenjem be Fastum géllel, de a leírásában egyértelműen szerepel, hogy terhesség ill. szoptatás alatt használata nem ajánlott.Szoktam tornáztatni is,(ha a bal oldalamon fekszem az ágyon kinyújtott lábakkal, a jobb lábamat nem tudom felemelni,csak nagy fájdalmak árán) de semmi javulás.Tudna nekem valamilyen tanácsot adni, vagy már el kell viselnem ezt még 2 hónapig?(Remélem a szülés után legkésőbb elmúlik.)

        Válaszát előre is köszönöm: Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Edina!

        Valósznűleg attól fájnak az ízületei, illetve a medencetájék, hogy egyre nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, illetve az ízületi szalagok, a medence is tágul, feszül.
        1-1 tbl Algopyrin megpróbálható, a szülés után valószínűleg elmúlik az egész. Ha nagyon kinzó a fájdalom, vagy fokozódik tovább, akkor menjen el reumatológushoz, mert lehet akár helyileg is injekciót adni.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Kedves Edina!

        A helyi hatású fájdalomcsillapítókat szoktunk alkalmazni ilyen fokú panszok esetén, szerintem is használhatja a Fastum gélt. Naponta kb. 2x kenje be vékonyan a derekát, valószínű, hogy a növekedő méhe miatt megváltozik a testtartása, és emiatt alakultak ki a panaszok. Ha nem csökken a fájdalom, esetleg fokozódik, akkor pedig el kell menni a háziorvoshoz, aki szükség esetén ad majd beutalót is, hogy megfelelően megvizsgálják a gerincét, és az ízületeit.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 14:39:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: