• Szükséges-e orvossal megnézetni a kezemet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        A kézfejemen a kisujj feletti "bütyök" felcsuszott kb. 5mm-t nagyobb ütés hatására. A kisujjam tudom mozgatni, viszont 90 fok helyett, csak 45 fokban hajlik lefele, és lila pedig nem érzek fájdalmat, és bedagadva sincs. Kérdésem, hogy a duzzanat elmúlásával visszaáll-e az eredeti állapot, vagy javasolja egy orvos felkeresését, esetleg valami tanácsot tudna adni az otthoni kezelésre.

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        Egy ügyetlen sportoló:)

        WEBBeteg szakértő válasza a ujj sérülés témában

          Tisztelt kérdező!

         Valószínű, hogy az ütés hatására egy zúzódás jött létre az ujján. Rtg felvétel készítése mindenképpen tanácsos annak megítélésére, hogy nincs-e törés.Ha nincs, akkor  fizikai kímélet, fájdalomcsillapító gélek használata, ill. fásli alkalmazása szükséges. A probléma több héten át is fennállhat.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 15:24:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: