Térdműtét után, Baker cysta

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Korábban már érdeklődtem Baker-cysta és meniscus sérüléssel kapcsolatban. Azóta atroscopos műtét meg is történt, azonban a cysta nem lett eltávolítva. Nem értem, hogy miért. Úgy olvastam ezzel kapcsolatban, hogy ha nem távolítják el, akkor gyakran kell leszívni a tartalmát, és mindig kiújul. A doktor úr aki a műtétet végezte, azt mondta, hogy majd felszívódik. Most akkor felszívódhat vagy nem? Nem értem, hogy ha már egyszer lehetőség volt rá, miért nem történt meg az eltávolítása, a másik probléma megoldásával együtt.? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a Baker-ciszta témában

Tisztelt kérdező!

 Ha Baker cystát észlelünk, valóban az arthroscopia az első megoldás a kezelésében, hiszen ez a tömlő a térdízülettel áll kapcsolatban.Vagyis az ízületben lévő problémát ha megszűntetjük-ez szinte mindig az ízbelhártya gyulladása-, akkor a cysta felszívódhat, a fenti beavatkozással nem lehet eltávolítani. Arról nem írt, hogy mikor volt a tükrözés, néhány hetet várni kell, ha felszívódási hajlamot mutat, akkor elkezd kisebbedni, ha nem, esetleg nő, műtéti úton, a térdárok feltárásával kell eltávolítani.

 

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. március 26., 18:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 15:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom