• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Hónapok óta a bal karomban és a hajlatban fájdalmat érzek. Nehezebbnek érzem a karom. Jobb kezes vagyok.Voltam ultrahangos emlővizsgálaton kórós elváltozást nem észleltek. A hónaljmirigyek esetleg fájhatnak?? Nem vagyok hipohonder, de gyakran foglalkoztat ez a fájdalom. Köszönöm válaszát! Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a karok fájdalma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Maguk a hónaljmirigyek nem szoktak fájni. A hónaljárokban megnagyobbodott nyirokcsomó lehet, mely fájdalmat okoz, de ezt az UH-os vizsgálattal könnyen ki lehet zárni. Inkább a vállízület, vagy a nyaki gerinc felől kisugárzó fájdalom az, ami feltehetőleg a panaszokat okozza. Meg kellene nézni, hogy mozgásra változik-e a fájdalom, vagy nyugalomban is ugyanolyan,, illetve, hogy a szokványos fájdalomcsillapító mellett szűnik-e? Ezen kívül ritkább eltérések, az artériás keringés zavarai is okozhatnak bizonytalan fájdalmat. Ez nem feltétlen álllandó jellegű, hanem pl. a kar emelésekor jelentkezik, ha valami leszorítja ilyenkor a kart ellátó artériát. Meg kellene mérni mindkét karon a vérnyomást is, hogy van-e különbség a két oldal között. Ha ez 30 Hgmm-nél több, akkor kóros, érszükületre utal.
        Elsőként háziorvosi, majd reumatológiai vizsgálatot javasolnék.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 23:03:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: