• Csomót találtam a talpamban, zsibbad ha rálépek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        21 éves fiú vagyok, Augusztustól kezdem a katonai főiskolát. Jónéhány hónapja jelent meg egy csomó a bal talpamban, amely ha rálépek, elzsibbad tőle az egész talpam, sőt néha kivételes fájdalommal tud járni. Először azthittem elmúlik, de ebben kezdek kételkedni. Most már a jobb talpamban is megjelent egy, hasonló tünetekkel jár. Ha nem lépek rá, észrevétlen, fájdalommentes. Ám futáskor, vagy vékonyabb talpú cipőben ha sétálok és úgy lépek rá, alig tudom megtartani magam. Külsőleg semmi se látszik, mikor orvosomnak megemlítettem, aztmondta szerinte hajlamos vagyok az ilyen csomókra, elmúlnak. A könyökömben lévő haemangiomával hozta kapcsolatban, bár ezt se értem teljesen. Véleményére lennék kiváncsi, mi lehet ez, tényleg van-e köze a könyökömben lévő haemangiomához, vagy ez egy teljesen különálló betegség? És érdemes-e még a katonai főiskola előtt megműttetnem, ha ez az egyetlen módja a gyógyulásának?

        Válaszát előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó, ganglion témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírás alapján valószínűleg ún. ganglion van a talpán, mely az inhüvely chronicus irritációja, gyulladása miatt kialakult tömlő. Nem jellegzetes előfordulása a talpi rész, inkább a csuklókon, vagy a lábháton gyakoribb. A fájdalom amiatt jelentkezik, hogy nyomja a környező idegeket. Borogatás, jegelés, fájdalomcsillapító gyógyszerek hatása csak átmeneti, a végleges megoldás műtéti.

        Ortopédsebészt keressen fel; helyi érzéstelenítésben egy napos sebészet keretében végzik a műtétet. Nem gondlom, hogy haemangioma lenne, mert az általában fájdalmatlan, nem okoz tünetet, véletlenül fedezik fel. Biztos, hogy haemangioma van a könyökénél?


         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-22 22:04:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: