• Ortopédia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 hete egy rossz mozdulat miatt teljesen beállt a derekam. Voltam orvosnál, aki elküldött röntgenre: kisfoku jobbra konvex torsio az V.csigolyán. a lordosis csökkent. I:II:IIIiv rés szűkebb. a III csig peremén kis lerakódás látható. Diclofenac-kal csökent a fájdalom, de még mindig nem jó. Kérdés. ez maradandó sérülés, vagy el fog mulni. tornáznom kéne, vagy pihentetni. MIt kell tennem a további sérülés elkerülése miatt? Előre köszönöm válaszát Tisztelettel TÓthné BEa

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Kedves Bea!

        Most mindenképpen a pihentetés lenne a megoldás, mert lehetséges, hogy van porckorongsérv is. Ezt a rtg vizsgálat nem tudja kimutatni, de az erős fájdalom hirtelen mozdulatot követően leginkább erre utal. Egyelőre izomlazító, fájdalomcsillapító szedése, illetve ágynyugalom javasolt, ha nem múlik, keressen fel egy reumatológust a további teendők megbeszélésére.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-19 08:52:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés