• Bankart műtét vállficamnál!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

        Már négyszer volt elülső alsó vállficamom,mind a négyszer konzervatív kezelést kaptam. Én versenyszerűen kézilabdázom, és mind a négy ficamot meccs alatt szereztem,. Azt szeretném megkérdezni,hogy hallottam a Bankart műtétről, amit ilyen esetben szoktak csinálni,az mennyire nyújt biztonságot versenyszerű sportolás mellett a további ficamoktól valamint mennyire  szűkíti le  a vállizület mozgásterjedelmét? Esetleg tudna -e valami megoldást ajánlani,hogy ne kelljen abbahagynom a sportot és ne sérüljek többször? Ha Ön a műtétet látná megoldásnak ,akkor esetleg kórházat,vagy orvost tudna-e ajánlani nekem?

        Válaszát előre is köszönöm:

        Tisztelettel: Gyenese-Eszteró Nikolett

        WEBBeteg szakértő válasza a vállficam témában

        Tisztelt kérdező!

          Az ismétlődő vállficamokat valóban érdemes műtéti úton kezelni, mert -különösen sportolásnál- az ismétlődés veszélye nagy. Több műtéti megoldás is létezik, egyikük köztük a Bankart típusú.Mindegyik műtét célja, hogy a vállízületet stabilizálja, a karcsont fejét annak a vájulatában tartsa. 3 hét átmeneti rögzítés után a műtéttől számított 6 hét múlva kezdhető meg fokozatosan a sportolás.
        Ami az orvosajánlatot illeti, a munkahelyemen-a webbeteg oldalán megtalál-működik minden szerdán speciális vállszakrendelés, ott a műtéti megoldásról tájékoztatják, bár mi nem a Bankart műtétet alkalmazzuk, egy másikkal viszont nagyon jó eredményeink vannak.

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-15 19:05:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: