Kemény csomó van a talpban

Tisztelt Doktornő!

 

Körülbelül fél éve, a bal talpamban, a nagyujjamtól a sarkam felé haladva, a bütyök talp felöli részén, kemény csomó képződött, amely egyre nagyobb. Mostanra kb.1, 5 cm átmérőjű.

Elmentem a sebészetre, de az orvos elküldött, hogy nem ide tartozik a dolog, menjek az ortopédiára. Ott hónapok múlva adtak időpontot, viszont a csomó miatt el kezdett fájni a lábam. Van egy nyaki gerinc sérvem,   elképzelhető Ön szerint, hogy attól képződött ez a csomó?

Várjak a vizsgálatra, vagy tehetek valamit?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Katalin

 

WEBBeteg Szakértő válasza bütyökműtét témában

Kedves Katalin!

A nyaki gerincsérvéhez ennek semmi köze, a bütyök miatt van ott a csomó. A legjobb megoldás, ha elvégztetné magát a bütyökműtétet. Másik megoldás, hogy csak a csomót operáltatja ki, de ekkor megvan rá az esély, hogy ismét kiújul. Mivel műtét mindkettő, én a bütyökműtét elvégzését javasolom.

Dr. Juhász Csaba

Kérdés: 2009. február 20., 14:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 09:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Levél
Jo napot kivánok! Már nagyon régota van mindkét lábamon un bütyök vagy öregujj. Ludtalpas is vagyok. Talpbetétet hordok. Az ortopéd orvos már pár...
Bütyök műtét
2008. április 17-én volt egy bütyök és kalapácsúj műtétem a jobb lábamon, melyet altatásban végeztek, a seb szépen begyógyult, a csavart június...
Bütyök műtét utáni mikor lehet...
2008. május 22-én műtötték mindkét lábamat, mert bütyök volt rajtuk. A jobb lábamon Shade műtétet hajtottak végre, míg a bal lábamon basis...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...