• Ínhüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Már több hónapja fáj a bal alkarom, főleg éjszaka ébredek fel arra, hogy amikor fordulok akkor nagyon fáj, nehezen tudom megemelni. Nappal egy kicsit mérséklődik a fájdalom, de ilyenkor is vannak olyan mozdulatok, amik fájnak. Én ínhüvely gyulladásra gondolok (munkám során szinte egész nap gépelek). Két hete estem át egy nőgyógyászati műtéten, ezért gyógyszert nem szeretnék szedni, a reumatológiára pedig csak januárra kaptam időpontot. A kérdésem az lenne,lehetséges-e, hogy így elhúzódik ez a betegség, (legalább három hónapja tart) és kezelés nélkül csupán csak pihentetéssel is elmúlhat-e? A műtét utáni vérképem jó volt, ezért nem gondolok komolyabb betegségre, illetve a tünetek is megfelelnek az ínhüvely gyulladásnak. Jelenleg betegállományban vagyok a műtét miatt, így nagyjából pihentetem a kezem. Még egyszer tehát, várjak még vagy mindenképpen menjek el egy orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás témában

        Kedves Marianna!

        Az ínhüvelygyulladás kialakulhat monoton terhelés következtében a kézen, ez kimondottan gyakori a számítógép billentyűzet hosszas használata esetén.Ebben az esetben a hüvelykujj felé futó inakat körülvevő hüvely gyullad be. A fájdalmat úgy lehet provokálni, ha behajlítjuk a hüvelyujjat, majd a többi ujjunkkal átfogjuk, és közben a kézfejet kifelé mozgatjuk. Laboreltérés általában nem társul ehhez, hacsak nem egy általános gyulladás részjelensége.

        A kezelés: elsősorban a nyugalomba helyezés, tehát pihentetés, sok esetben ortopédián sínt is szoktak felhelyezni, illetve helyileg kell gyulladácsökkentő krémet, gélt használni, borogatni. Az acut gyulladásos szakaszban a fizioterápiával, masszírozással többet árthatunk, a nyugalom sokkal fontosabb.

        Úgy gondolom, hogy próbáljon meg gyulladácsökkentő krémet, pl. Diclofenac gélt használni, illetve tabletta formájában is szedni. Ha nem múlnak el a panaszok, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz!

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus 


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-09 14:59:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés