Felvilágositás

Tisztelt dr Úr! 11 évesen volt egy könyök műtétem.Két 5cm-es drótót"orvosi fémet, belém operáltak a letőrt könyök csontom, illetve az alkarcsontomba.14 év elteltével ki kell-e  vetetni? Illetve a műtétkor vigyáznak-e, vagy szét vésik, vágnak minden izmot, inat....stb kivételkór? Milyen hamar tudom használni terhelni a karomat annyira mint műtét előtt? (Fizikai munkát végzek) Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza könyökműtét témában

Tisztelt kérdező!

Azon csodálkozom, hogy ennyi idő elteltével még benne van a fémanyag, mivel ezek a drótok általában a gyógyulás során kijjebb csúsznak és idővel tapinthatóak a bőr alatt.Ha ez idáig nem történt me és nincsenek panaszai, akkor valószínűleg a növekedés során a csont belseje felé csúsztak kivételkor azokat onnan ki kell vésni.Készíteni kell egy röntgen felvételt, ezen kiderül, hogy a fémek a csonthoz képest miképpen állnk, és ettől függően kell a fémkivételről dönteni.

Dr. Juhász Csaba

Kérdés: 2009. február 18., 09:49; Megválaszolva: 2009. február 18., 09:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok