Hirdetés
      • Csont (csöves) cysta kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Kislányom (17 éves) bal kezén a mutató ujjában, a csontban cystat diagnosztizáltak, miutan sportolás (2008.09.24) közben eltörött az ujja. ezt követően 4 hétig rögzítő sínben volt az ujja. Utána tajekoztattak arról, hogy a törés nem jól forott össze, amit műtéttel helyre kell tenni. Az ujjába, merőlegesen vasakat tettek, amit kivül "fogattak" össze. Ezt követően azt az infót kaptuk, hogy várjunk, mert hátha a cystak maguktól is felszívodnak. Az utolsó vasat 2008.12.23-án vették ki a kislányom ujjából.utána fizikóterápiás kezelést és gyógytornát írtak elő (10-10 alkalom), hogy a teljesen lemerevedett ujj, a letapadás megszűnjön. Ugyanis csak tőben mozog a kislányom újja, máshol nem. Sajnos ezek a kezelések mindeddig nem használtak. A tegnapi napon ismét megvizsgálta a doktor úr es azt mondta, hogy ameddig nem szűnik meg a letapadás, addig nem tudja megműteni, azaz nem tudja a cystakat kiszedni es a szintetikus csontot (plusz ha szükséges csontszövetet a szövetbankból) beépiteni. kérdésem:nincs más mód a gyógyulásra? Ez a megoldás biztosan a legjobb? Ezzel  megoldással ugyanolyan lesz a kislányom újja, mint "új" korában? Mitől lett ott cysta? Jól tesszük, ha engedjük ezt a műtétet? A gyógyulás milyen gyors, mert a kislányom nagyon szeretne már ismételten kézilabdázni. Őbenne ez tartja a lelket, mi pedig a gyógyulás miatt aggódunk!! Várjuk mielőbbi véleményüket, tanácsukat!! Köszönjük! Németh család

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cysta témában

         Kedves Németh család!

          3 hónap rögzítés valóban elég ahhoz, hogy letapadjanak az inak, és merevvé váljon az egész ujj. A csoncysta nem ritka, kezelhető, az üregbe legjobb saját szivacsos csontot ültetni, hiszen ezt biztosan befogadja szervezet. Ilyen műtét után is szükség van rögzítésre, de nem ilyen hosszú ideig.
        A letapadások oldására először valóban fiziotherápiát javasolunk, de ha 20-30 kezelés után sincs semmilyen változás, akkor el kell végezni az ínfelszabadító műtétet, az un. tendolysist. A lányuk esetében ez a két műtét akár egyszerre is végezhető. Ha mihamarabb szeretne a lányuk játszani, ami persze nem azonnal a műtét után lenne, akkor én az utóbb leírt, együlésben végzett műtétet tanácsolnám.

         Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-15 22:31:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés