• Csípőprotézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Mindkét csipőmben protézis van. Az elsőt, a jobb oldalon 2002-ben, a másodikat a bal oldalon 2007-ben helyezték el. A második műtétnél kiegyenlítették a rövidülést, elgésikeres volt a felépülés. Most megállapította a főorvosnő, hogy az utólag elvégzett műtét után a bal oldalon fél centis rövidülés tapasztalható. Nem tudom ez milyen gyorsan romolhat, mi a teendőm, és mi lehet a végső következmény? Talán tolókocsi? Hiszen, nem tudom miként lehetne ezt megállapitani, főorvos asszony szerint várni kell mi lesz. Mire, és meddig? Kérem tájákoztasson mi lehet a legrosszabb fejlemény, nagyon kiborítottak a tények.

        Köszönettel

        Halmos Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        Kedves Zita!

         Affelől ne aggódjon, hogy emiatt kerül tolókocsiba! A főorvosasszon bizonyára azért intette várakozásra, mert meg kell azt állapítani, hogy nincs-e lazulás. Azon kicsit csodálkozom, hogy nem az először végzett végtagjánál van a rövidülés, mert 1 éves műtétnél azért eléggé ritkán fordul az elő, hogy a beültetett anyagok kilazuljanak. Nem tudom, a 2007-es műtét óta hány alkalommal járt kontroll vizsgálaton, nem lehetséges, hogy ez már korábban is megvolt, csak nem vették észre. Ha nem, akkor mindenképpen kell egy friss csípőröntgen, azon meg kell nézni, milyen a protézis helyzete. Ha nics elmozdulva, nincs lazulás, akkor korrekciós gyógycipővel lehet a hosszkülönbséget igazítani, de ha tovább nő a rövidülés, érdemes ismét feltárni és megnézni, hogy mi ennek az oka.
        Ui.:  elképzelhető, hogy a műtét során megszűnt a bal oldali rövidülés, de a szövetek gyógyulása során a zsugorodás miatt ennyi rövidülés még benne maradt.

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-15 22:36:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés