• Véraláfutás paintball-tól: mennyi idő míg eltűnik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 25 éves férfi vagyok. Immáron több, mint négy hónapja paintball játék során a bal combomba egymás után több lövedék csapódott, melynek eredményeképp nagy kiterjedésű és fájdalmas véraláfutás alakult ki. A mozgáskor jelentkező intenzív fájdalom idővel elmúlt, a folt halványodott, viszont még ma is jelen van, olykor érzem, hogy fáj, ha pedig megnyomom, a felület ugyanúgy érzékeny, mint egy enyhébb friss véraláfutásnál. Mivel úgy tudom, hogy egy véraláfutásnak normális esetben 2-3 hét alatt fel kell szívódnia, kérdésem, hogy érdemes-e ezzel a tünettel orvoshoz fordulnom, jelezhet-e ez valamilyen egyéb problémát (pl. vérképzőszervi betegséget). Ha nem, akkor számíthatok-e arra, hogy magától meggyógyul, vagy ez a folt maradandó lesz? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a véraláfutás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Kisebb kiterjedésű véraláfutások valóban legfeljebb 2-3 hét alatt felszívódnak, de nagy kiterjedésű esetekben ez még több időt, akár 6-8 hetet is igénybe vehet. Hideg vizes borogatással, illetve Rutascorbin szedésével lehet talán gyorsítani a folyamatot. Ugyanakkor nem lehet természetesen kizárni azt sem, hogy valamiféle vérzékenységi hajlama van. Ha korábban nem volt ilyen jellegű problémája, akkor lehet, hogy csak enyhe formában van jelen ez a zavar. Leggyakoribb ilyen rejtve maradó vérzékenységi zavar a von Willebrand betegség. A von Willebrand faktor normálisan szükséges a véralvadás folyamatához, ha kevesebb van belőle, enyhébb vérzékenység jelentkezik. Javaslom, hogy ha nem múlnak a panaszai, keressen fel egy hematológiai szakrendelést, ahol laborvizsgálatokkal fény derülhet a rendellenességre, ha van Önnek ilyen.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-04 22:45:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés