Csontkinövés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

20 éves fiú vagyok. Kb. fél éve vettem észre, hogy az állcsúcsom egyik oldala egy picit "hegyesebb", mint a másik. Röntgenbeutalót kértem, ahol a következőket írták le:

Az állcsúcson bal oldalon kb. 3*7 mm nagyságú homogén csont képlet látható, melynek szerkezete környezetével megegyező.

Vajon mitől lehet ez? Van-e valami tennivalóm?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csontkinövés témában

Kedves Kérdező!

A szervezetünk bár szimmerikusnak tűnik, de se a szervezetünket alkotó csontvázrendszer, sem az azon lévő izomrendszer nem szimmetrikus, sőt, a páros szerveink sem teljesen egyformák, ahogyan a két szemünk, az emők sem. Nincs oka aggodalomra. Az átlagostól időnként jelentősen eltérő változatok is előfordulhatnak. Mivel a kinövés szerkezete nem tér el környezetétől így kóros folyamatot nem jelez. Amennyiben mérete változna, panaszai vannak, kérjen kontrollvizsgálatot.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2009. január 30., 22:59; Megválaszolva: 2009. január 30., 22:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csontkinövés műtéttel jár?
Tiszttelt Dr. Ùr illetve Dr.Nő! Nekem a csontkinövés a jobb bokám alatt van kb 2/3 éve, és most kezdett el fájni és kicsit dagadni! Orvosnál voltam...
Lelet és lehetséges megoldások
Tisztelt Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a röntgen leletem eredménye és hogy mi lehet a további teendő a lábammal. Előzménye...
Sarkantyú
üdv., az volna a kérdésem, hogy a sarokcsont kinövés / nem a talp felől, hanem konkrétan a sarkon, az achilles ín tapadásánál, kb. kabátgomb...
ME, ÉRTEM AZ OKOT AMIT A DRNŐ...
TISZTELT ÚR (HÖLGY)! KB 1 ÉVE MIND A KÉT SARKAMNÁL NŐT EGY KINÖVÉS, A HÁZI ORVOS LÁTTA, ÉS Ő SZERINTE EZ AZ ÁLLÓ MUNKÁTÓL VAN, GYÓGYSZERT...
Csontkinövés!
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1, 5 hónapja vettem észre, hogy a bal kézfejemen a csuklómtól az újjaim fele van egy csontkinövés.Nem fájt eddig.Nem is...