• Nem javul a térdem!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg!Körülbelül 7 hete a bal térdemből leszivattak 18 ml sárgás folyadékot,irtak FLAMEXIL nevű gyogyszert (ami fájdalom csillapító hatású is volt)!Folyamatossan még háromszor szivatták 15-16ml, és 3 MEDROL injekciót is kaptam!Most már 3 hete járok rehabilitációra mert a térdem nem hajlott rendessen és a fájdalmaim ennek ellenére sem szünnek meg és a dagadás sem akar megszünni melegséget érzek a térdemen és mindeannap jegelem és már 1 hónapja szedem a Proenzi-3 és a krémet is használom!6 hétig voltam táppénzen és most 1 hete visszaáltam munkába de a térdem változatlanul fáj és meg van duzzadva (elárusító nő vagyok)!Mit tegyek hogy rendbe jöjjek vagy tud valami bevált gyógymodot ajánlani?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A visszatérő térdízületi folyadék hátterében valószínűleg gyulladásos folyamat áll, ennek hátterét mindenképpen érdemes volna megnézni,hogy a megfelelő kezelést megkaphassa és legyen esély a gyógyulásra. Azok a szerek, amelyeket Ön kapott nagyon jók átmenetileg, de úgy tűnik, hogy vagy nem elegendő, vagy tovább kell folytatni még ezt a kezelést. A térdízületi gyulladásnak sokféle oka lehet, mindenképpen kellene laborvizsgálat, melyben a CRP, süllyedés értéket látjuk, hugysavszintet köszvény kizárására, esetleg egyéb, speciális vizsgálatok, mint pl. reuma faktor meghatározás és különböző vírusok, baktériumok ellen termelődött  ellenanyagszintet kellene mérni, főleg, ha esetleg a közelmúltban volt valami felső légúti hurut, vagy hasmenéses fertőzés.

        Kullancscsípés nem tudom volt-e a nyáron, mert a Lyme kór okoz még nagyon gyakran visszatérő térdízületi folyadékot. Szóba jön még legközelebbi alkalommal a térdpunkció során nyert váladékból is tenyésztéses vizsgálat, ha ezt még eddig nem tették meg.
        Addig is javaslom a pihentetést, gyulladáscsökkentő gyógyszer további szedését.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         
         
         
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-04 21:28:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: