• Váll

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Weborvos!

        Július 8-án tettem fel kérdésem azonos címmel. Azóta megtörtént az orvosi vizsgálat, két orvos is látta a leletet (rtg, mri). Az első szerint az rtg alapján a kulcscsontom el volt törve (szöglettörés). A másik orvos ezt nem mondta. Az mri leleten az áll, hogy laesio tendinis m. supraspinati l.d., 1,5-2 cm-en.  Az első szt apprehension teszt során elülső transzláció észlelhető kis kattanás kíséretében, abdukció elmarad 10 fokkal. A második vélemény szerint nincs elmaradás, kis szakadás van a supraspinatus ínon és impingment szindróma. Jelenleg 1 hete kenem fastum géllel, de nem használ, mennyi idő után kellene hatnia? A zsibbadás továbbra is fennáll, az egész karom fájni szokott, de a 2. orvos véleménye szt ezeknek a tüneteknek az eredete a nyaki gerinc. Én mégis kifejezetten a vállamból érzem... Ezeken kívül eléggé ropog a vállam. Kérem, írja meg véleményét.

        Loriana

        WEBBeteg szakértő válasza a vállízület témában

        Tisztelt Kérdező!

         Az MR lelet alapján nagy valószínűséggel a vállízületet körülvevő izomcsoportban résztvevő musculus supraspinatus ina el van meszesedve, lehet, hogy ennek következtében szakadás is kialakult rajta. Emiatt a felkarcsont feje, amely a vállízületet alkotja, kimozdulhat fellfelé az ízületi vápából, és hozzáütődhet a lapocka egyik nyúlványához. Ez az ún. impingement szindróma. Ennek megoldása az, hogy az ízületbe lehet adni gyulladáscsökkentőt, fizioterápia és torna. Mindezek hatástalansága esetén később ortopédiai műtét, de először mindenképpen a konzervatív kezelést kell előtérbe helyezni.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-26 22:51:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: