• Térdfájás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Két hete már hogy enyhén duzzadt a térdem. De nem is az fáj, hanem a térdhajlat görcsössége(nem nagyon tudom teljesen kinyújtani).Múlt héten még a térdhajlat alatt és felett volt fájdalmam (vádli felső része ,hátsó combizom alja) ez is görcsös.42 éves vagyok és biciklivel járok(nagy hidegben is) dolgozni.De holnap már nem fogok tudni,mert annyira fáj.Kérem segítsen behatárolni mi lehet ez.Előre is köszönöm.

        Csilok2

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdhajlatban leggyakrabban a környéken tapadó izmok ina, vagy Baker cysta szokott fájdalmat okozni. Ez utóbbi gyulladt, folyadékkal telt nyáktömlő, melyet UH vizsgálattal lehet azonosítani, és vagy elmúlik lokális gyulladáscsökkentő kezelés mellett, vagy ha elég nagy, le lehet csapolni, illetve súlyosabb esetben ki szokták az ortopédusok venni.

        Az combizmok fokozott megerőltetése esetén szintén jelentkezhet fájdalom, ennek megoldása a pihenés, fájdalomcsillapító kenőcs használata. Ugyanakkor a térdízületi duzzanat folyadék jelenlétére utal, mely lehet traumás sérülés, vagy gyulladás (acut vagy idült) következménye.
        Azt gondolom, hogy ha nem múlik el a duzzanat, fájdalom, kérjen beutalót a háziorvostól reumatológiai vagy ortopédiai vizsgálatra. Fontos egyébként az is, hogy van-e egyéb ízületi panasz, láz, esetleg nemrégiben fertőzés (légúti, gyomor-bél hurut) zajlott-e? Ezekben az esetekben az ízületekben ún. reaktív gyulladás alakulhat ki. Ennek a kezelésében a korai szakban még antibiotikumra is szükség lehet, illetve egyéb gyulladácsökkentő gyógyszerre.


        Tisztelettel:
         

         Dr. Szamosi Szilvia


         
          
          
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-26 21:46:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés