• Gyomorszáj probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nem tudom, érdemes-e orvost felkeresnem a következő panaszommal:

        Kb. 1,5 éve figyeltem fel egy, a szegycsont alatt elhelyezkedő kitapintható, kemény"dudorra". Fájdalmat nem okozott. Akkoriban megkérdeztem egyik orvos ismerősömet, hogy komoly problémát sejtet-e a dolog. Véleménye szerint (bár nem vizsgált meg), nem volt az.

        Fontos lehet talán, hogy vékony testalkatú vagyok. Étkezési, emésztési problémáim nincsenek.

        Nos 10 hónappal ezelőtt született meg kisfiam. Zavartalan, kellemes várandósságom volt, bár akkor is éreztem, hogy nyomja a pocakom a gyomorszájamat. Mióta megszületett gyermekem egyre inkább fájdalmassá vált, talán keményebbé(?), sokkal könnyebben kitapinthatóbb lett ez a "dudor". Leginkább érintésre érzékeny, és nevetésnél, ill. néhány nyújtó jellegű mozdulatnál érzem az utóbbi hetekben.

        Véleménye szerint mi lehet a problémám?

        Köszönettel: V. Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorszáj témában

        Kedves Zita!
         
        A szegycsont alsó részénél lévő porcos részt tapithatja magának, mely időnként fájdalmasan megduzzadhat. Terhesség után ez gyakrabban jelentkezik. Ritkábban sérv okozhat hasonló panaszokat. Amennyiben továbbra is fájdalmas keresse fel családorvosát, aki segíthet ennek eldöntésében és szakrendelésre tudja irányítani. Egyik elváltozás sincs összefüggésben a gyomorral és nem okoznak emésztési panaszokat.


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-24 20:27:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: