• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Úr! Panaszaim a következők: 2002-ben főiskolai testnevelés órán medicin labdával történő futás közben megfájult nagyon a hátam, középen egy pontban. Akkor kaptam rá kenőcsöt, gyógyszert, gyógymasszírozáson voltam, ideig-óráig jó volt. Egy idő után már nem a hátam közepe fájt, hanem a derekam. Ez azóta is tart (a hátam közepén ha a kenőcsöt belemasszírozza a párom továbbra is fáj, de alap állapotban nem). Röntgenen voltam, nem mutatott ki semmit. Most ismét elmentem az orvoshoz, mert már nem bírtam a minden napos fájdalmat (sajnos nem tudom azt mondani egyik nap sem, hogy nem fáj a derekam), most elküldött rheumatológushoz, kíváncsi leszek mi lesz az eredmény! Ön szerint ez mi lehet? A fájdalom nem sugárzik sehova, egy részen fáj, ott úgy érzem, hogy görcsök is vannak. Illetve hamarosan babát szeretnénk és félek, hogy a terhesség milyen hatással lesz a derekamra, illetve császárral, vagy természetes úton tudok majd szülni? Tudom, hogy nehéz így válaszolni! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

         Kedves Andrea!

        Egy rossz mozdulat következtében valószínűleg ideg csípődhetett be, ha ennyi ideig, és ilyen mértékben fáj a háta. Sajnos a fiatal kora ellenére gerincsérve is lehet, így ha tartósan nem múlik el a derékfájás, akkor CT vagy MR vizsgálatot kell végezni. Addig pedig marad a fájdalomcsillapító, masszírozás, kenőcs. A terhességvállalás nem gond, de ha sérve van, még óvatosabban kell majd minden mozdulatra figyelni, illetve a császármetszés inkább előnyben részesítendő. Ez nyilván a további vizsgálatok eredményétől függ. Alapvetően a leírás alapján inkább izomhúzódásra gondolok, de természetesen ezt látatlanba nehéz megmondani.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-22 09:45:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés