Scheuermann-szindróma

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22. hetes kismama vagyok. 15 éves koromban Scheuermann-szindrómát diagnosztizáltak nálam. Kérdésem az lenne, hogy szülhetek-e emiatt simán vagy császármetszés szükséges? A hátam, derekam időnként fáj, de gondolom ez a megnövekedett súly miatt van. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza Scheuermann-szindróma, szülés témában

Kedves Kimama!

A Scheuermann kór önmagában nem jelenti azt, hogy nem szülhet természetes úton, ez elsősorban attól függ, hogy mennyire deformált a gerincoszlop, illetve Önnek milyen panaszai vannak, képes-e a megfelelő pozícióba elhelyezkedni a szülés során.

Ha enyhébb formában vannak jelen a panaszok, akkor szülhet természetes úton.

Tisztelettel:

Dr. Szamosi Szilvia

Kedves Hölgyem!

Idegsebésznek kell eldönteni, hogy milyen stádiumú az elváltozás. Manapság már a kíméletes szülésvezetés (epidurális érzéstelenítés, vákum extrakció) lehetőséget teremt a gerincbetegek spontán szüléséhez is. A császármetszés is megterhelő lehet a kismama számára. Ezt a döntés közösen kell meghoznia a szülést vezető orvosnak és az idegsebésznek.

Üdvözlettel: Dr. Vad Szilvia, szülész-nőgyógyász szakorvos

Kérdés: 2009. január 22., 09:00; Megválaszolva: 2009. január 22., 09:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?