• Vállizületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktodnő. ami ezzel a betegséggel járó fizikoterápiás kezeléseket végigjártam. de fájdalmaim nem csökkentek, most kértem magneto terápiás kezelést ,ha ennek is vége lessz és nem javul akkor kilátásba helyezte akezelőorvosom a mütéti beavatkozást . tisztelettel kérdezem valóban ez az utolsó megoldás . köszönöm türelmét . kiss árpád

        WEBBeteg szakértő válasza a vállizület témában

        Kedves Kiss Árpád!

        Sajnos a lényeget nem tudom, hogy mi a diagnózis, mi áll a vállfájdalom hátterében. Lehetséges vállízületi kopás, ún. arthrosis, a vállízületet körülvevő szalagok meszesedése, majd később zsugorodása, vagy az ízületet körülvevő nyáktömlők gyulladása, illetve ritkább esetben a vállízületet alkotó csontok, pl. a felkarcsont eltérései, meszesedés, vagy felritkulás a csontban. Mindezeknek csak legvégső esetben lehet műtét a megoldása, de nem is lehet mindegyik kórkép esetében műtétet végezni. Elsődleges a "befagyott váll" esetében az acut szak lezajlása után az erőltettett gyógytorna, fizioterápia, lokális fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentők adása injekció formájában.

         

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 22:42:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: