Hirdetés
      • Nyaki ideg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1. Tisztelt doktor úr/nő,
          31 éves vagyok ,jelenleg spanyolországban élek ahol nincs orvosi ellátásom,1 hónapja tortént hogy reggel mikor felakartam kelni hirtelen beszédültem és forgott az egész szoba..Igy kezdödött..aztán 1 hétre ra elmentem a surgösségire ahol néztek ekg-t és azt mondták hogy inkább idegi alapon lehet a szédülés..(ekkor foleg mellkasi nyomásra panaszkodtam a szivnél)..ez elmúlt..Mostmár a legújjab tünetem az ha hátrajtom a fejem,érzem hogy amit eddig az agyi vérellátás hiányának véltem megváltozott,..mostmár érzem hogy a nyaki csigolyáimban levö ideg van bajban mikor hátrahajtom a fejem,ekkor olyan mintha egy áramütést kapna az agyam, ettől beszédülök és ez rettenetesen rossz érzés..(Hányinger könnyen társulhat)
          Kedves Doktor úr/nő ,azért írtam ezt le ilyen pontosan mert így talán már lehet következtetni milyen bajom lehet..szeretném tudni hogy hogy gyógyítják az ilyet.Szukség lehet mutétre?A hazautazásom nagyon korulményes lesz és tudnom kellene mire számíthatok,tervezhetem e a visszajövetelt vagy egyenlöre inkább ne..Nagyon szépen köszönom a segítségét.Tisztelettel .Árpád

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki ideg témában

        Kedves Árpád!

        Nagy valószínűséggel banálisabb dologról van szó, mint amire Ön gondol. Leggyakrabban a nyaki gerinc merevsége, a nyak melletti izomcsoport fokozott tonusa szokott hasonló tünetekt okozni, ami masszázzsal, gyógytornával, egy kis Flector vagy Diclofenac kenőccsel helyrehozható. Nagyon ritka az, hogy esetleg koponya-gerinc átmeneti elváltozások okozzák a problémát.Először próbálja meg a fent leírt dolgokat alkalmazni, ha erre nem javul akkor érdemes hazajönni és ideggyógyászt felkerenie.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 10:16:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés