Hirdetés
      • Boka fölötti lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!  Egy pár hete azt vettem észre,hogy a bal lábam a bokám fölöt megdagad. Térd sérüléssel bajlodom már hónapokon keresztűl. Kérdésem,hogy ebből kifolyólag dagad a bal lábam vagy valami más oka van.

        Válaszát előre is köszönöm.

        Tisztelettel Schulcz Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdsérülésből kifolyólag elképzelhető, hogy az egész alszár egy kissé megduzzad, főleg akkor, ha kíméli ezt a végtagot, és emiatt a keringés sem olyan jó, hiszen az izmok működése is renyhébb. Ugyanakkor vigyázni kell, nehogy mélyvénás thrombosis álljon a tünetek mögött. Ha jelentős körfogatkülönbség (>2 cm) alakult ki a két végtag között, illetve a lábfej hátrafeszítésekor a vádli fájdalmassá válik, mindenképpen mutassa meg háziorvosának, mert ebben az esetben alapos gyanú van a thrombosisra. Próbálja meg borogatni a boka feletti részt, illetve Diclofenac kenőcsöt használni, és nézze meg, javulnak-e a panaszok!


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-08 22:53:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés