Hirdetés
      • Lehet-e daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha előjött jobb és baloldalon 3-3 inguinális nyirokcsomó, de axillárisból még egy sem, és kb 3 éve stabilan 2.5 cm nagyságu a submandibuláris csomók, + fáj néha a regio poplitea (térdhajlat) és a semitendinosus és semimembranosus inak (mediális combizmok)-ami nem izomláz, mert nem sportolok és nem is erőltetem meg magam...-, ezzel orvoshoz forduljak vagy sem. Igazából hangulatváltozásom nincs, betegnek nem érzem magam, csak ezek a tüneteim vannak. Ez lehet-e valami kóros folyamat 19 évesen? Várom válaszát és előre is köszönöm. M.M.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kisebb méretű nyirokcsomók sok embernél normálisan is tapinthatóvá válnak, főleg akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szervezetben. Ha több területen egyszerre megnagyobbodnak, megkeményednek, fájdalmassá válnak, akkor mindenképpen érdemes belgyógyásznak megmutatni, és legalább egy rutin mellkas rtg, hasi Uh vizsgálatot végezni. A nyirokcsomó megnagyobbodás hátterében nem feltétlenül áll daganatos megbetegedés, számos egyéb idült fertőzés esetén is előfordulhat.
        A semitendinosus és semimembranosus inak fájdalma nemcsak sportlással függhet össze, de tartási rendelleneséggel is, tartósan ülő foglalkozásúaknál is gyakori. A tünetek úszással, tornával, Uh-os kezeléssel csökkenthetőek.

        Tisztelettel:

         

        Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-13 20:48:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés