• Miért fájhat napok óta a nyakam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már 10 hónapja fáj a tarkóm bal oldalon, szünet nélkül. Mára már a nyakam, a bal vállam, a hátam is fáj. Sokszor már elviselhetetlen a fájdalom. Reumatológus orvos MRI vizsgálatra küdött. A kezelőlapomra irány diagnózisként "nyaki porckorong rendellenesség radiculopathiával" lett írva. Azt szeretném tudni, hogy ez mit is jelent pontosabban.

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorong, nyak, fájdalom témában

        Az Ön orvosa azt feltételezi, hogy esetleg nyaki porckorongsérv, vagy kiboltosulás van a fájdalmak hátterében, amely kiboltosulás a gerincvelőből kilépő ideggyököt nyomja, ezt jelenti a radiculopathia. Ez egy elképzelhető oka a panaszainak, de lehet egyéb keringési zavar, pl. nyaki érszűkület, de tartási rendellenesség következtében nyaki izomgörcs következtében is.

        Tisztelettel:
        Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 23:07:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: