Ízületi kopás - Tényleg nem orvosolható?

Egy évvel ezelőtti rándulás után ízületi kopást diagnosztizáltak. A kar mozgása beszűkült, majd a másik oldalra is átterjedt. Mindez a felkari izmok fájdalomérzetével párosul. A gyógyulás lehetőségéről az orvos csak annyit mondott, hogy sajnos a neki lévő hasonló probléma sem orvosolható. A rendelt kezeléseket végig csináltam, de nem javult.

WEBBeteg Szakértő válasza ízületi kopás témában

Az ízületi kopásos eltérések valóban nem meggyógyítható eltérések, mint amikor valakinek begyullad a torka, vagy akár valamelyik ízülete. Mindenesetre sokat lehet tenni a javulásért.

Egyrészt fizioterápiás kezeléseket szoktunk adni, amiken Ön már túlesett, de emellett nagyon fontos a rendszeres torna, melyet gyógytornász mutat meg, ezt követően pedig otthon is lehet folytatni. A torna alatt akár kezdetben lehet bevenni gyullladáscsökkentő-fájdalomcsillapító gyógyszert is, hogy ki tudja mozgatni az ízületet, később már amikor oldódik a kötöttség, egyre könnyebben fog menni. Gyakorlatilag az inaktivitás, a kímélet miatt egyre jobban "befagy" az adott ízület, tehát ezt kell megakadályozni. Ezen kívül porcerősítőt lehet még szedni.

Tisztelettel:

Dr. Szamosi Szilvia reumatológus

Kérdés: 2008. december 27., 22:19 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi a bajom?
10 eve kinlodok az izületeimmel 2eve kezeltetem.diclofenacot 50mg tramadolt szedek ra.reumatologus diprophosz inj.adott3at de csak addig nem fajt ct nem...
Izületi kopás - Diclac...
Tisztelt Doktorno/doktor Ur, Terd-lab fajdalmaimra az orvos Diclac-ot irt fel. A mellekhatasok miatt nem mertem bevenni. Idonkent visszatero fajdalmaim...
Hialuron direct tabl. szedése
Tisztelt Juhász Doktor Úr! Erősen előrehaladott térdízületi kopásom kezelésére (műtét esetleges elkerülésére) sokadik próbálkozásként 1...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...