• Ízületi kopás - Tényleg nem orvosolható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy évvel ezelőtti rándulás után ízületi kopást diagnosztizáltak. A kar mozgása beszűkült, majd a másik oldalra is átterjedt. Mindez a felkari izmok fájdalomérzetével párosul. A gyógyulás lehetőségéről az orvos csak annyit mondott, hogy sajnos a neki lévő hasonló probléma sem orvosolható. A rendelt kezeléseket végig csináltam, de nem javult.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi kopás témában

        Az ízületi kopásos eltérések valóban nem meggyógyítható eltérések, mint amikor valakinek begyullad a torka, vagy akár valamelyik ízülete. Mindenesetre sokat lehet tenni a javulásért.

        Egyrészt  fizioterápiás kezeléseket szoktunk adni, amiken Ön már túlesett, de emellett nagyon fontos a rendszeres torna, melyet gyógytornász mutat meg, ezt követően pedig otthon is lehet folytatni. A torna alatt akár kezdetben lehet bevenni gyullladáscsökkentő-fájdalomcsillapító gyógyszert is, hogy ki tudja mozgatni az ízületet, később már amikor oldódik a kötöttség, egyre könnyebben fog menni. Gyakorlatilag az inaktivitás, a kímélet miatt egyre jobban "befagy" az adott ízület, tehát ezt kell megakadályozni. Ezen kívül porcerősítőt lehet még szedni.

        Tisztelettel:
        Dr. Szamosi Szilvia  reumatológus

         

         

         


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-27 22:19:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: