• Izom fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párom kb. fél éve dolgozik buszsofőrként. 2 hónapja a kuplungos lábában fájdalmat érez, nem bír már lehajolni tőle, és a járás is nehézkes neki. A lábhajlatban és a fenékcsontnál érez fájdalmat, a vádlijában van 1 nagyobb tapintható görcs. A kérdésem az lenne, hogy majd megszokja, és elmúlik, vagy menjen orvoshoz, továbbá, hogy a lábában tapintható csomó lehet-e daganat vagy csak izomgörcs. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Patu

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fájdalom valószínűleg az állandó túlterheléstől van, mely egyaránt érinti az ízületeket, de az izmokat, inakat is. A vádliban tapintható görcs lehet a megerőltetés kapcsán kialakult ún. Baker cysta is, mely egy ízületi folyadékkal teli nyáktömlő, és ez időnként megnő, majd visszahúzódhat. Ezt adott esetben le lehet szívni, ha vagy nagyon nagy, fájdalmas, akkor ortopéd sebészi úton is el lehet távolítani. Lehet természetesen az izomban is csomó. Legegyszerűbb lenne, ha ultrahangos vizsgálattal megnéznék, és egyértelműen ki fog derülni a csomó mibenléte.
        Az ülőgumóban érzett fájdalom miatt pedig speciális párnát lehetne megpróbálni, illetve fizioterápiás, UH-os kezelést időnként, ha a munkája kapcsán nem tud váltani, tehát a kiváltó okot megszüntetni. Daganatos betegségre ne gondoljon, nagyon ritka az izomban az előfordulása!


        Tisztelettel:   Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-30 21:26:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés