• Gyógyszer-intox?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Kérem,segítsen,teljesen tanácstalan vagyok.Kb.3 hete kezdődtek az izületi/?/panaszaim azzal,h a jobb kézfejemen,az ínhüvelynél kicsit bedagadt,piros volt,és nyomásérzékeny.Borogattam,2nap múlva elmúlt,viszont a bal vállam kezdett nagyon fájni,ez kb.megint 2 napig tartott.a következő a jobb térdem,majd vele egyidőben szinte a bal térdem,csuklóim,több ujjam,bokám,lábfejemben több helyen,szóval szinte az összes izületi résznél kezdett fájni.Xefot 8mg.szedtem,még a 2 évvel ezelőtti kéz-ideggyull.-ból maradt,és Mydetont150mg-ot.Amíg a gysz.hatása tart,addig jó.Mihelyst múlik kezdődik a fájdalom,ami 3-4 h múlva olyan szintet ér el,h még 1 üres poharat sem tudok megfogni.A térdem járás közben alig fáj ilyenkor,viszont leülésnél,és felállásnál majd'megőrülök.Legjobban forgó-és feszítő mozgáskor a legrosszabb.Semmi külső tünet nincs,talán a térdeim dagadtabbak kicsit.Hőemelk.,láz nincs.Január óta szedek-elég nagy dózisban-Zoloftot150mg,ill.Tegretolt800mg/nap.(bipoláris zavar)Ősszel voltam gastro.-ill.colonoskópián,amin cryptopapillitis,refluxok,ill.epés gyomor-felmaródás szerepel.Laborom:AST249IU/ml,CRP4.7mg/l,húgysav neg,GOT:94U/l,GPT105U/l,ALP neg,GGT52U/l.LYM19%,MON8.6%,NEU70.5%.We4/h.WBC neg.(a negatívnak írt értékeim jók voltak)Szeretném tudni,ezek a panaszok lehetnek-e a viszonylag sok gyógyszertől.Azt sem tudom igazán eldönteni,h mi fáj.Izom,ideg,kötőszövet,izület,mert az egész izületi rész fáj.Nagyon befolyásolja az életminőségemet,és lassan már a munkámat is ez az egész,mert a gyógyszerektől már a gyomrom is kezd fájni.Szükségem van az izületeimre.Nővér vagyok,és ápolni akarok.Elég nekem a bip.depr.!Bocsánat,de dühös is vagyok erre az egészre.Köszönöm,tisztelettel A.

        WEBBeteg szakértő válasza a sokízületi gyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Valóban az emelkedett GOT és GPT utalhat toxicus (pl. gyógyszer okozta) májkárosodásra, azonban vírusos májgyulladás is okozhat sokízületi gyulladást. Ami nem illik a képbe az, hogy a gyulladásos paraméterek normál tartományban vannak, ez egyébként komolyabb ízületi gyulladást is kizár. Javaslom a laborerdmények 1-2 héten belüli kontrollálását, Xefo helyett Apranax szedését (ha feltétlenül szükséges gyulladáscsökkentő), mert ez kevésbé májtoxicus. Leletektől függően hepatológiai, illetve reumatológiai vizsgálat szükséges. A diagnózist valószínűleg a kórlefolyás fogja megadni.

        Dr. Groák Péter, reumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-12 11:31:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés