Hirdetés
      • Zsibbadásom minek a tünete lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődni szeretnék,hogy minek a tünete lehet: -a jobb kéz általában éjjel,de előfordul,hogy nappal is a válltól az ujjak végéig ezsibbad,bedagad,elszineződik,fáj -mozgatásra elmúlik a fájdalom,majd újra előjön

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A zsibbadás leggyakoribb oka, hogy a valamelyik mozgató vagy érzőideg nyomás alá kerül, pl. éjszaka maga alá gyűri a kezét, vagy napközben rossz helyen támasztja meg. Ha elszíneződés is jelen van, akkor keringési zavar állhat még a hátterérben, leginkább artériás keringés zavara, vagy a kiserek, kapillarisok területén. Az ún. "Raynaud syndroma" szokott még ilyen lilás elszíneződéssel, majd az ujjak elfehéredésével járni, ugyanakkor rendkívül fázékonyak az ujjak, be is dagadhatnak kolbászszerűen, hüvösek. Ez jóindulatú kisér keringési zavar, csak gyakrabban társul autoimmun betegségekhez.
        Ha a zsibbadás tartós, menjen el egy reumatológiai szakrendelésre!

         

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-26 16:08:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés