Hirdetés
      • Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Nekem olyan problémám van,hogy rendszeresen zsibbad a jobb karom.Egyáltalán nem tudok jobb oldalt aludni mert egyből lezsibbad és napközben is zsibbad úgy érzem mintha tűvel szurkálnák,bizsereg és gyenge.Emiatt nagyon rosszul alszom.Voltam háziorvosnál elküldött vizsgálatokra,az eredményeim jók lettek, ezután reumatológiára kaptam beutalót, ott is megvizsgáltak és nem tudják az okát,azt mondták túl sokat foglalkozok vele.Nem tudom mit kellene tennem,de ez az állapot már eléggé elviselhetetlen.Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagzsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A zsibbadásnak nagyon sokféle oka lehet, de elsősorban arra utal, hogy a karját, vagy az ujjakat beidegző idegszálak érintettek, ez az ún. neuropathia. Ennek sokféle oka lehet, de leggyakoribb talán, ha nyomás alá kerülnek ezek az idegszálak, és ebből kifolyólag jönnek a tűszúrásszerű, bizsergő fájdalmak. Meg kell nézni, hogy nincs-e kéztő alagut syndromaja, amikor a csukló területén egy szalag leszorítja az ideget, vagy a váll, hónaljárok területén nincsen-e olyan képlet, pl. meszes kinövés a vállízületnél, vagy nyirokcsomó, egyéb, ami okozza a tüneteket. A nyaki gerinc eltérései is okozhatnak ilyen panaszt, de ahogy írja a reumatológus nem talált eltérést. Ezeken kívül cukorbetegség, vitaminhiány is okozhat neuropathiat.
        Azt javaslom, hogy forduljon ideggyógyászhoz, ahol ki tudják vizsgálni a neuropathia eredetét!


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         
         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-21 11:52:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés