Hirdetés
      • Izomsorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR!AZ ANYUKÁM 49 ÉVES ÉS IZOMSORVADÁSBAN SZENVED.eLÖSZÖR A JOBB VÁLA KEZDETT EL MESZESEDNI,MAJD 1 HONAPRA RÁ IZOMSORVADÁSA LETT.KEZDETBEN AZ ITTENI ORVOS MEG AKARTA MÜTENI A MESZESEDÉSE MIATT,DE TÚL KÉSÖN KAPOTT IDŐPONTOTT.EZ IDŐ ALATT ELMENT AZ ORVOSHOZ MERT NAGYON FÁJT A KARJA,NEM TUDTA MEGMOZDITANI ÉS BE IS SZŰKŰLT.20 FOKBAN TUDJA MOZGATNI.E MIATT Ő KAPOTT EGY INJEKCIOT A VÁLÁBA AMITŐL ROSSZUL LETT,MERT LIDOKAIN ÉRZÉKENY.bEUTALTA EZEK UTÁN A REUMATOLOGIÁRA,DE NEM LETT JOBB A KEZE.AZ ORVOS NEM VÁLALJA A MÜTÉTET MERT ÁLLITÁSA SZERINT EHEZ A BETEGSÉGHEZ NEM ÉRT.ÍGY FELKÜLDTE DEBRECENBE AHOVÁ MÉG NEM KAPTUNK IDŐPONTOTT!!KÉRDÉSEM A KÖVETKETŐ LENNE:-EZ A SORVADÁS TOVÁBB FOG TERJEDNI AZ EGÉSZ TESTÉN?HOGYAN LEHET KEZELNI? -DEBRECENBE MEGFOGJÁK MÜTENI VAGY MEGSZÜNTETNI A FÁJDALMÁT? -AZ ITTENI ORVOS HIBÁS A AMIATT HOGY HAGYTA LESORVADNI A KEZÉT,MERT NEM KEZELTE MINNÉL HAMARABB? KÉREM VÁLASZOLJON A KÉRDÉSEMRE. KÖSZÖNÖM

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsorvadás témában

        Kedves Kérdező!

        Nem igazán áll össze bennem a kép, hogy az izomsorvadás miért következett be. Az Ön által leírtak alapján én a következőket gondolom. Az édesanyjának valamilyen válizületi vagy vállövi betegsége van, mely fájdalommal, mozgásbeszűküléssel jár. Ennek következtében nem használta a karját és a mozgáshiány miatt egy úgynevezett inaktivációs sorvadás alakult ki. Ez ellen passzív és aktív mozgatással - még ha fájdalmas is - lehet tenni, illetve ebben az esetben alkalmazhatóak a TENS készülékek, melyeket gyógyászati segédeszköz boltban lehet megvásárolni.

        A sorvadás csak azokat az izomcsoportokat érinti, melyek inaktívak, azaz keveset mozognak. nem tudom, hogy Debrecenbe meg fogják-e műteni, ez a betegségtől függ. Nem minden ilyen jellegű betegség műthető. Debrecenben nem tudom, hova kapott beutalót, az Ortopédiai Klinikán illetve a kenézy Kórház Traumatológiai Osztályán is van váll szakrendelés, érdemes esetleg mindkét helyre elmennie.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-18 14:23:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés