• Izületi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szamosi Szilvia doktornő! Köszönöm az előbbi gyors válaszát. Mi igen messze lakunk Debrecentől, Baja mellett. Tudna itt a környéken ajánlani egy jó reumatológiai klinikát, vagy kórházat és egy jó orvost? Nagyon megköszönném. Még lenne egy pár kérdésem: - Miből áll az a biológiai terápia és vannak mellékhatásaik, ha igen mik azok? Ehhez be kell feküdni kórházba, vagy járóbetegként is elvégzik? - Ez a terápia a bokájára is jó vagy csak a gerincére? - Ez a diagnózis amit írt Spondylitis anklyopoetica erről láttam az interneten képeket nagyon meggörbült háttal, ennek mindig ez a vége? -És ez a betegség ugye nem rövidíti meg az életet? -Írta, hogy a tartós szteroid szedése nbem ajánlott, nos egy bajai reumatológus állandóan azt ír fel neki már 1 éve ebből milyen gond adódhat? Remélem még nem késő a váltásra. _ A vérképben az A6G is magas volt ez mit jelent? És végül nagyon kérem ajánljon egy jó orvost a környéken (esetleg Szeged, Pécs Kecskemét, végső esetben még Pest is szóba jöhet), mert gondolom Baján nincs olyan. Remélem nem küldtem el kétszer a kérdést, ha mégis akkor elnézést. Előre is köszönöm a válaszát! És elnézést a sok kérdésért, de nagyon meg vagyok ilyedve! Üdvözlettel: Müllerné

        WEBBeteg szakértő válasza a reumatológiai szakrendelés témában

        Kedves Müllerné!

        A pécsi Immunológiai és Reumatológiai Klinikát ajánlanám Önöknek, ott tulajdonképpen bármelyik orvosban megbízhat, nagyon jó szakemberek vannak.
        Azért látni kell személyesen az összes leletet, illetve a beteget magát meg kell vizsgálni, hogy a diagnózist kimondhassuk, véleményt alkothasson az ember és persze terápiát ajánljon.

        A biológiai terápia adásához bizonyos feltételeknek (elég soknak) kell teljesülni, a reumatológiai szakmai kollégium ajánlásához az orvosnak szigorúan tartani kell magát. Nem a biológiai terápia az első lépcső, de ha már kapott több olyan gyógyszert a betegségre, mely hatástalan volt, akkor nagy valószínűséggel hamarosan kaphatja majd.

        Egyébként a kivizsgálást nagy valószínűséggel ambulánsan, illetve a kezelést is ambulánsan szoktuk folytatni. Tudom, hogy rengeteg kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, de ezt majd adott esetben el fogják mondani a koilégák, hogy hogyan zajlik ez a kezelés.
        Azt ajánlanám, hogy kérjenek időpontot szakrendelésre a Háziorvos segítségével, vagy talán e-mailen is lehetséges, és ott biztos vagyok benne, hogy a legjobb kezelést fogja megkapni.


        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász -reumatológus 
         

         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-06 21:47:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés