Hirdetés
      • Porckopás további romlása hogy állítható meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Úr! A problémám az, hogy porckopás van a térdeimben,már 3 éve. 21 éves vagyok most. Amikor kiderült, elküldtek kezelésre,vizi és száraz gyogytorna, viziterápia, elektroterápia, illetve vm por állagu gyogyszert is kellett szedni vizzel. Viszont 2 éve kerültem fel Pestre, és itt nem jártam sehova, gyogyszert se szedtem, viszont nem akarok mankot 30 éves koromra, szeretnék vm megoldást találni. Persze olyat, ami nem iszonyat drága, esetleg egészségpénztárra kérhetö számlás kezelés, vagy itthon végezhető feladatok,illetve egy jo reumatologust is szeretnék találni, mert a családi orvos nem ad beutalot sztkba, lévén fiatal vagyok. Köszönettel Zsófi

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Kedves Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy a porckopás további romlását meg lehet előzni a fent említett kezelésekkel, tehát a porcépítő proteoglikán tartalmú por kúraszerű szedésével, illetve a fizioterápiás kezeléseket, ha jó hatásúnak bizonyult, fél évente lehet megismételni, de ezt csak indokolt esetben.

        A másik oldala a dolognak természetesen a terhelés csökkentése, tehát versenyszerű sport, vagy monoton nagyfokú terhelése a térdeknek kerülendő, ill. ha mégis így dönt az ember, akkor elkerülhetetlen természetes velejárója az ízület fokozott igénybevétele mellett a porckopás.
        A családorvost próbálja meggyőzni, hogy adjon beutalót, mert hiába írok én Önnek orvos nevet tegyük fel az ORFI-ban, beutaló nélkül csak magánrendelőbe tud bejelentkezni.


        Tisztelettel: Dr.Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-09 10:09:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés