Mi okozhatja ezt az erős hátfájást?

Tisztelt Webdoktor! Tanácsát szeretném kérni, hogy nagyon erős hátfájásom mi okozhatja, mozg.szervi eredetű, tüdőprobléma, vagy szivprobléma kezdete lehet? Jobb oldalon a lapocka környékén egy pontból kiindulva mozgásra iszonyu nyilallás terjed el az egész hátamban még elöl a mellkasomban is jobb oldalon. Tüsszenteni szinte alig merek, mert akkor olyan erős összeránduló nyilalló fájdalmam van. A jobb kezemmel magasra nyulni, bármilyen munkát végezni nagy fájdalommal jár a hátamban. /az utóbbi napokban festettem a lakást és pl. a plafon festése után, amit teleszkópos nyelü hengerrel végeztem, egyszerüen még leülés után a legapróbb mozdulat is iszonyu fájdalommal járt. Éjjel sokat javul reggelre, de aztán ahogy végzem a munkám folyamatosan erősödik a fájdalom. Jobb kezemmel végzett munkánál, főleg ha felemelm, még a levegőt is visszatartom, mert a légzés is nyilallást okoz. /ekkor gondolok, hogy esetleg nem-e a tüdőmmel van a gond? / Egyébként nem köhögök, sosem dohányoztam, igaz munkahelyen sajnos régebben szivtam a mások füstjét. Esetleg lehet olyan tüdőprobléma, ami nem jár köhögéssel? Szives válaszát előre is tisztelettel köszönöm! Sz. Irén

WEBBeteg Szakértő válasza idegbecsípődés témában

Kedves Sz. Irén! Mivel leírása alapján a fájdalom leginkább a mozgással van összefüggésben, úgy gondolom, hogy nagy valószínűséégel a háti, lapocka körüli izomzat húzódhatott meg, esetleg a festés, rossz mozdulat, kényszertartás kapcsán akár idegbecsípődés is állhat a tünetek mögött. A szív eredetű fájdalom inkább a bal oldalra lokalizálódik, ritkán jelentkezik jobb oldalon. Mivel légvétellel is összefügg, esetleg mellhártya izgalomra, gyulladásra gondolnék még, Nem tudom, hogy egyéb, általános tünet, láz jelentkezett-e. Mindenképpen javasolnám, hogy pihenjen, és valamilyen NSAID gyógyszert, ibuprofen tartalmú gyógyszert vegyen a patikában, és szedje néhány napig, valamint azt a területet be is kenheti egy kis gyulladásccsökkentővel. Ha nem szűnnek panaszai, háziorvosához menjen el! Tisztelettel, dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

Megválaszolva: 2011. augusztus 12.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Mi a baj?
Kedves doktor/nő. Idegbecsípődés után a leleteim: A sacrum dölésszöge fokozott. A/s rés kicsit szűkebb. Az S I csigolya hátsó ívén zárodási hiány van. Majd a...
Idegbecsípődés
Üdvözlöm! Nömös Árpád vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 3 hete vasárnap becsípődött a, derekam a gerincemtől balra. Még az nap elmentem vele...
Idegbecsípődés a nyaknál
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Kb. 1 hete a nyaki gerincem környékén idegbecsípődéshez hasonló tünetek jelentkeztek. A fejemet eleinte nem tudtam elfordítani...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők