Hirdetés
      • Combizom fajdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur! 30 eves no vagyok. 8 eve korulbelul sportolas kozben erosen megrugtak a co mbomat, melynek kovetkezteben nem tudtam tobb hetig labra allni. Az orvos p ihenest es jegelest javasolt. Kerdesem az lenne, hogy mitol lehetsege s az, hogy nyomas hatasara meg mindig gyakran faj az erintett resz, illetve neha enyhe nyilallo fajdalom is keletkezik . Koszonom valaszat, Viki

        WEBBeteg szakértő válasza a combizom fájdalom témában

        Kedves Viki!

          A 8 évvel ezelőtt történt rúgásos baleset beköveztekor volt-e vizsgálaton? Amennyiben akkor kimutattak bárminemű izom- vagy valamilyen lágyrészkárosodást, akkor annak késői következményei jelentkezhetnek most. Azt kell eldönteni, hogy a combfájdalmak a balesettel vannak-e összefüggésben, vagyis azóta folyamatosan fennállnak-e a panaszok. Ha igen, érdemes a comb területéről lágyrész UH vizsgálatot végezni, vagy esetleg MR vizsgálatot. (Az MR-nek természetesen nagyobb a találati bztonsága, de az UH is megfelelő.)

        Izomsérülést követően kialakul egy vérömleny a lágyrészek között, melynek helyén kötőszövet szaporodik fel, az izomszakadás ugyanis így gyógyul. Ezzel semmi sebészeti teendő nincs, de a panaszok csökkentése érdekében igen hasznos az úszás, kerékpározás. Nem kell félni a terheléstől, csak az óvatos legyen és ne legyen bemelegítés nélküli, hirtelen, nagy energiájú. Ha nem tudna úszni, ill. ezeket végrehajtani, fiziotherapiás beavatkozás is hasznos lehet(masszázs, víz alatti torna). Zsibbadás ill.nyilalló fájdalmak esetén un. myotest kezelés jöhet szóba. Ezeket traumatológus, ill. reumatológus szakorvos rendelheti el.

        Tisztelettel:
        Dr. Juhász Csaba, ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-08 18:40:24; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés