Hirdetés
      • Sarok és lábujj fájdalom!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tsiztelt Doktor Nő/Úr! Édesanyám problémájával fordulok Önökhöz!Kb két hete a bal sarkában nyilaló fájdalmat érez főleg ha megpihenteti a lábát és utána rá akar állni,a jobb lábán pedig két lábujjának "hajlatában" érez fájdalmat!A két dolog nem egyszerre jelentkezett nála! Édesanyám 49 éves és álló munkát végez egész nap már hosszú évek óta!Szeretném megkérdezni mi lehet ezeknek az oka és hogy mi lehet a megoldás? Válaszukat előre is köszönöm! Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a bokasüllyedés témában

        Kedves Zoltán!

          A tartós állómunka (pláne, ha némi testsúlyfelesleggel is társul) hosszú éveken át a lábboltozatok süllyedését eredményezhetik, ill. ezek következményeit: vagyis kialakul a bokasüllyedés, a kalapácsujj, ill. ezek fájdalma. Ezek persze külön-külön is jelentkezhetnek, azaz lúdtalp nélküli lábujj - ill. azok "tövének " fájdalmai.

        Az ön leírásában a "lábujjhalat" fájdalma szerepel, feltételezem, ez vagy kalapácsujj, vagy a lábközépcsontok fejének fájdalmát takarja. A sarokfájdalom hátterében pedig vagy a sarokcsont csontkinövése, vagy saroksarkantyú szerepel. Nagyjából ez a paletta, amit felsoroltam, szerepelhet a fájdalmak hátterében.

        A diagnózis pontos tisztázása érdekében feltétlenül szükséges, hogy gondos orthopédiai szakvizsgálat történjen, itt a fizikális vizsgálat és röntgen felvételek elkészülte után lehet a kórismét felállítani, és a megfelelő kezelést megkezdeni, amely a tehermentesítéstől a speciális betét viselésén át egészen a műtéti megoldásig terjedhet.

        Tisztelettel:

         Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-16 21:49:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm ! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám ( fenék és láb fájdalom jobb oldalon ) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig . Akkor kezdődött egy másik problémám. Percenként kell pisilni mennem , derékfájás , és akkor volt...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés