• Mitől fájnak a térdeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        34 éves vagyok és sokszor fájnak a térdeim, mind a kettő, de talán a bal jobban. Főleg akkor, ha leguggolok, vagy a lépcsőn megyek lefelé. A legintenzívebben reggel ébredés után, aztán amikor már bejáródik, akkor jobb lesz. Azt szeretném tudni, hogy mi lehet ennek az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás, fájdalom, ízület témában

        A guggolás, lépcsőn járás igénybe veszi a térdízületet, fiatalabb korban inkább a porc, a meniscus sérülésére, a szalagok túlzott terhelésére sportolás következtében, esetleg a combhajlító izmok tapadási helyén kialakult tendinitis, ingyulladás, vagy Baker cysta jelenlétére gondolnék.  Ez utóbbi a térdhajlatban lévő nyáktömlőnek a gyulladása, mely duzzanattal, fájdalommal jár. Egyéb általános, sokízületi gyulladással járó betegség részeként is jelentkezhet térdfájdalom, de ezt nem említette, hogy más ízülete is fájna, esetleg beduzzadt volna.
        Javaslom, hogy próbáljon 1-2 hétig fájdalomcsillapítót szedni és nézze meg, milyen hatású. Ha nem múlnak a panaszok, forduljon reumatológushoz!

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-13 22:43:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: