• Deréktáji hátfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Körülbelül egy éve kezdett el fájni a hátam jobb oldalán, közvetlenül a gerincem mellett futó izom. Ha nyújtógyakorlatokat végzem el-el múlik, de alvás után időről időre előjön. Vajon mi lehet az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        A háti- és deréktáji izomzat fájdalma megerőltetéstől, rossz testhelyzettől, pl. rossz fekhelyen, vagy rossz pozícióban történő alvástól is fájhat. Ennek azonban számtalan egyéb kiváltó oka is lehet, ez a beteg korától, egyéb betegségeitől stb. nagyban függhet. Az, hogy nyújtás jó hatású mindenesetre az előbbi okra enged következtetni és azt jelenti, hogy valószínűleg nincs nagyobb baj. Ha tartós a panasz érdemes lenne reumatológiai vizsgálatra elmennie (beutaló szükséges), mert vizsgálattal ill. pontos anamnézis felvétellel az ok tisztázható és szükség szerint kezelés is adható (gerinctorna, massage, lokális kenőcsök, esetleg fájdalomcsillapító tabletta, stb.).
        Dr. Groák Péter reumatológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-18 16:02:05; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: