• Erős pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni,hogy normális-e,hogy kb2hete nagyon erősen érzem az alsó lábszáraimon ahogy pulzál valami ér.Esetleg összefügghet-e azzal,hogy 5hete nagyon fáj a derekam.27éves vagyok.Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a érlüktetés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy nagy valószínűséggel a kettő nem függ össze egymással . A derékfájdalom kisugározhat az alsó végtagokba, esetleg zsibbadás, érzészavar is kialakulhat, ha a gerincvelőből kilépő ideggyököket nyomja a sérv, a kiboltosuló porckorong. Az érlüktetés azonban nem hinném, hogy ezzel van kapcsolatban. Ez lehet vénás elégtelenség következtében lüktető fájdalom, ha az elmúlt időszakban esetlegesen megterhelte, vagy lógatta a lábát ülő munka közben. Artériás pulzációt esetleg magasabb vérnyomásértékek, vagy ritkább  esetben szívbetegség okozhat, billentyűhiba következtében, de ez általában egyéb tünetekkel is társul.
        Összességében az érlüktetés valószínűleg inkább fokozott terhelés következménye lehet, ha mégsem múlnak panaszai, forduljon háziorvosához, hogy eldöntse, a fenti irányok közül merre induljon a kivizsgálásban.  

        Tisztelettel:

        Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus
             

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-04 21:19:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: