Hirdetés
      • Fizikai terhelés esetén a fájdalmai a köszvény miatt vannak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!Évek óta folyamatosan fáj a lábujj izületem a legkisebb fizikai terhelés esetén is.Nagyobb terhelés esetén azonnal begyullad.Érdeklődni szeretnék,hogy ezen az állapoton lehet-e változtani vagy jobb ha beletörődök ebbe az állapotba.(folyamatosan szedek miluritot,húst alig eszek,50 éves vagyok) Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt betegünk!

        Nem tudom, hogy Önnek már diagnosztizált köszvény betegsége van, vagy arra kíváncsi, hogy mi okozhat még gyulladást a lábujjában.
        A köszvénynek nem egyedül a Milurit a terápiája, de valóban a megelőzésben a diéta és a Milurit használatos, az acut szakban pedig erélyes gyulladásgátló kezelés, valamint Colchicin kezelés szükséges.
        Más kórképek, reaktív arthritis, tehát fertőzést követően kialakult steril gyulladás, valamint rheumatoid arthritis is okozhat ilyen gyulladást. Ez esetben azonban tartós gyulladáscsökkentő szedése indokolt.
        Érdemes volna felkeresni reumatológust, méghozzá abban a szakban, amikor a gyulladás látszik!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-18 22:52:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: