• Kéz zsibbadás-váll fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.nő/úr! Édesanyám problémájával keresem. 1 hónapja, hogy elkezdett fájni a válla, amely kisugárzott az egész kezére és zsibbadni kezdtek az ujjai. A háziorvos írt fel neki fájdalomcsillapító gyógyszereket, de annyiban segített, hogy a váll fájdalmai csillapodtak, de a zsibbadás megmaradt ill. 1 hete elkezdett a középső ujja dagadni kék színű lett és időnként óriási fájdalom nyilall belé. Újból felkereste a háziorvosát, aki széttárta a kezét és azt mondta, hogy várjon amíg elmúlik. Jelenleg is fáj és kék, dagadt. Merre menjünk tovább?? Félek, hogy valami komolyabb dolog van a háttérben. Merre menjünk tovább? Köszönöm a segítségét! Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalom, zsibbadás témában

        Kedves Tünde!

        Az Ön által leírt zsibbadásos panasz hátterében számtalan eltérés állhat, de mindenképpen arra utal, hogy valószínűleg a kézujjakat ellátó perifériás idegszálak érintettek. Ez társulhat különféle rendszerbetegségekhez, mint pl. cukorbetegséghez, de mechanikus ok, tehát az idegszálak leszorítása is okozhatja. Ilyen eset pl. a kéztő alagút syndromaja, vagy ha pl. mélyvénás thrombosis következtében megdagad a karja és a kialakult vizenyő miatt jön létre az idegbántalom. Ezeken kívül, ha nem megfelelő a kéz vérellátása, bármi oknál fogva, az szintén a kézujjak zsibbadásához vezet. A lividség, elkékülés is inkább keringési zavarra utal, így elsősorban belgyógyászati, vagy angiológiai rendelést kellene felkeresni, hogy a látott kép, és a további vizsgálatok alapján ki lehessen deríteni a fájdalom, duzzanat, zsibbadás okát!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus
         
         
          
         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 09:15:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés