A leírt MR eredmény alapján mi a megoldás ,hogy megszűnjön a derékfájásom, 2 éve gyógyszeren élek

2 éve folyamatosan gyógyszeren élek, mert ha elmozdul a derekam ,mintha kést szúrnának bele. Járok úszni, csinálok gerinctornát, de szerintem valami ideget nyom valami és azt nem tudom hogyan lehetne megszüntetni.Néha a fájdalomtól alig birok felállni,csak magzati pózban tudok feküdni éjjel, mert se hason , se háton, annyira fáj középen a gerincem. Most friss MR eredményem van ez alapján Ön szerint mi a megoldás?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza Ágyéki gerinc MRI témában

Kedves Kérdező!

Az MR lelet alapján önnek a gerincben a porckorong kiboltosulásokon kívül még kisízületi porckopása és gyulladása is van, néhány leírt eltérés pedig krónikus lazaságra, instabilitásra utal. Ebből következően ön könnyen tesz olyan rossz mozdulatot, ami a kilépő idegek nyomását eredményezi és fájdalmat okoz.

A gerinc stabilizációját és a gyulladások megszűnését kell elérnie. Ez többnyire konzervatív úton, azaz műtét nélkül lehetséges.

Az ön állapotától függenek a konkrét teendők, amit a kezelőorvosa vizsgálat után bizonyára el fog magyarázni önnek és elrendeli a szükséges kezelést. A gerinctorna, amit most végez, biztosan nem megfelelő a probléma megoldására (2 éve nem használ) első körben ezt kell megváltoztatni és az ön állapotára szabott, pontosan előírt gyakorlatokat kellene végeznie.

A gyulladáscsökkentést pedig a kezelőorvosával kell megbeszélnie. Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2021. május 14., 17:27; Megválaszolva: 2021. május 15., 21:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...
Lelet értelmezés
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt 7 hete egy balesetem, megcsúsztam a lépcsőn, a kisfiammal a kezemben ,nem estem el, de nagyon mélyen...
Gyermek ízületi kattogás
Tisztelt Doktornő. Lányom 11 éves, túlsúlyos kislány. Az utóbbi kB. Egy évben kattognak az ízületei, pár hónapja a lábfeje lépéskor, járáskor...
Hátsérülés
Kedves Doktornő! Tegnap este bevásárláskor a bolt biztonsági őre a 2 automata bejárati ajtó (külső-belső) között állva megállított, hogy...