Hirdetés
      • Trigger pont a fejbiccentőben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! Tüneteim Áprilisban kezdődtek egy tenziós fejfájással,később állkapocs,szem- és fülfájdalommal emellett folyamatosan szédülök,de egyik szédüléstípus sem jellemzi igazán,olyan érzés mintha az izom "húzná"a fejem.Több vizsgálaton is voltam(fül-orrgégeszeti,szemészeti,neurológiai),de semmi eredmény.Kétségbe esésemben rákerestem a tüneteimre mígnem belefutottam abba,hogy trigger pont a fejbiccentő izmom bizony tud számtalan tünetet okozni.Több helyen megtapogattam az izmot és valóban érzek kisugárzó fájdalmat az arc-állkapocs tájékon,időnként a tarkómnál.További tüneteim,amik tudtommal összefüggnek a fejbiccentővel:látászavarok(szikralátás,fényérzékenység),megnövekedett váladék mennyiség az arc és orrüregben,sípoló illetve nyeléskor folyton pattogó fül,fog- és orrfájás,migrén,egyensúlyzavarok.A karantén alatt mint iskolás rengeteget ültem a számítógép előtt előrehajolt fej pozicíóban akár órákon keresztül,a tartásom alapból nem volt szép,úgy vélem ez okozta a problémát.Szeretném tudni a Doktor Úr/Nő egyetért velem és jó úton haladok-e és emellett milyen kezelést ajánl?Én manuálterápiára gondoltam.

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki triggerpont témában

        Kedves Kérdező! Interneten erre a kérdésre nehéz választ adni. Ezek a tünetek alapvetően nem a triggerponttal függenek össze, vagy nem csak azzal, de a fej-nyak átmenet területén lehetnek problémák, ez igaz. Az ötlet nem rossz, megpróbálhat manuálterápiát igénybe venni, de mindenképpen jól képzett szakemberhez forduljon, aki jártasságot szerzett a manuálterápiában és jogosítványt is szerzett annak végzésére. Magyarországon orvosok és gyógytornászok lehetnek ilyen szakemberek. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. szeptember 03., 09:13; Megválaszolva: 2020. szeptember 08., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: