• "derékfájás"

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Tisztelt Doktornő! A mellékelten csatolt lelet értelmezésében szeretnék Öntől segítséget kérni, mivel a háziorvosunk jelenleg (4 hét) szabadságát tölti. Mi a teendő, mit javasol? Merre induljunk el? Mit érdemes végigjárni, kivizsgálni? Édesanyám dereka egy hónapja fáj, utóbbi 3 hétben már nagyon fájt, fájdalomcsillapítót eszik időnként, de azt sem lehet minden nap és a végtelenségig. A fájdalom előre is sugárzik, illetve a fájdalom óta a széklettel is probléma van (időnként Hunyadi víz, vagy hashajtó). Szeretnék segíteni édesanyámnak, akár TB-n kívüli (magán) szakellátás/gyógytorna stb. is szóba jöhet. Válaszát ezúton is köszönöm. Üdv.: dr Kecskés Marianna

        Dr. Puskás Réka válasza a röntgen értékelése témában

        Kedves Kérdező! A lelet alapján az Édesanyjának már volt csigolya feltöltése, amiből azt gyanítom, hogy csontritkulása van. Viszont nem látom, hogy erre bármilyen gyógyszert is szedne. Ez talán csak a véletlen műve, de a lelet és a panaszok alapján arra gondolnék, hogy csontritkulásos összeroppanás okozza a súlyosabb panaszokat. Az előre sugárzó fájdalom is erre utalhat. Az Édesanyjának orvosi segítségre van szüksége, reumatológiára vagy ortopédiára kellene vinni őt. Addig is napi többször pihentetni, nyújtózkodni fekve és legalább D vitamint szedni.Ha végképp nem tudja megoldani, hogy szakorvos lássa, próbálhat MR vizsgálatot szervezni az ágyéki gerinc pontosabb megítélésére. Azon látszani fog a beroppanás, ha van, és akkor legalább már tudja, hogy mit kell gyógykezelni. Addig pedig marad a pihentetés, gerincfűző (ha van) és a gyógyszerszedés. A súlyos panaszok miatt a háziorvos helyettese is beutalhatja az Édesanyját szakorvosi vizsgálatra. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. július 23., 14:56; Megválaszolva: 2020. július 28., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.