Hirdetés
      • Talán Achiilles fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Egy hete kezdtem el futni,hétfőn nem melegíthettem be jól és megfájdult a bal lábfejem,valahol a sarok és a boka között,de hátrébb,azt gondolom,hogy talán az achillesem, ezután még elmentünk hollókőre kirándulni,és délutánra már ráállni sem bírtam. Azóta kb.minden reggel rosszabb aztán estére valamennyivel jobb. nincs feldagadva vagy zöldülve,kékülve,viszont nem nagyon bírom hajlítani. Érdemes borogatni,hideggel,meleggel,vagy fájdalomcsillapítót szedjek? Előre is köszönöm a válaszát

        Dr. Puskás Réka válasza a Achilles ín gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg Achilles ín gyulladást vagy az Achilles környéki nyáktömlő gyulladást kapott a túlterheléstől, amit a sportolás okozott. Sajnos ez a probléma nagyon lassan szokott megoldódni. Első körben szedjen gyulladáscsökkentőt amit vény nélkül is kaphat a gyógyszertárban,egy hétig. Borogassa hideggel a fájdalmas területet napi több alkalommal, éjjelre gyulladáscsökkentő krémet és borogatást is tegyen rá. Ne terheljen, igyekezzen kímélni a lábát és viseljen kicsit emelt sarkú kényelmes cipőt otthon is(mint egy edzőcipő) Óvatos mozgatás, finom lábszár nyújtások, lábszár és a talp óvatos masszírozása is segíthet. Néhány hét alatt enyhülni fog a panasza, ha nem teszi, ortopédust vagy reumatológust keressen fel. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. június 05., 10:40; Megválaszolva: 2020. június 05., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: