Hirdetés
      • Gerinc probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Elküldeném a Ct eredményt ami már 1 éve készült és szeretném megkérdezni, hogy pontosan mit jelent és mit kellene tennem, mert sajnos nagyon fáj. Az állás és a menés is rövid idő után erős fájdalommal jár. Jártam kezelésekre és gyógytornára is. Egyik sem segített. L.gerinc CT vizsgálata: A lumbalis lordosis íve csökkent. Csigolyák magassági átmérője normális. A zárólemezek kissé egyenetlenek. L.I-IV-es csigolyák közti rések szűkültek. Az L.I.-IV..LV-S.I. csigolyák közt vacuum fenomén van. Csigolyák peremein spondylophyta képződés figyelhető meg. A kisizületekben közepes fokú arthrosis látható. A kanalis spinalis nem szűkebb. Discus hernia nem mutatható ki.Az L.V csigolya az S.I.-hez képest ventralis irányba 7 mm-re elcsúszott. Az L.II.-III-as csigolyák közt ki. Az L.IV.-V. csigolyák közt mindkét oldali foramen szűkebb, következményes gyöki compressioval. Az L.V.-S.I. csigolyák közti baloldali foramen degeneratív eltérések miatt szűkült következményes L.V.gyöki compressioval.Érdemi discus hermina nem látható. Köszönettel!

        Dr. Bálint Anita válasza a Gerinc probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Az ön esetében a csigolyák peremein létrejött meszesedések okoznak idegnyomási problémákat. Ez olyan, mintha gerincsérve lenne, olyan panaszokat okoz, de a gerincsérvvel ellentétben ezek az elváltozások nem fognak visszafejlődni, ezek nem műthetők; hanem véglegesek. Emellett az utólsó áygéki csigolya 7 mm-t csúszott az alatta lévő keresztcsonthoz képest (1 cm abszolút műtéti indikáció). A csúszás miatt felkereshet idegsebész szakorvost, hogy javasolt-e műtéti beavatkozás vagy nem. Egyebekben sajnos csak a konzervatív terápia marad, amennyiben az ambuláns ellátás nem hozott eredményt. Érdemes lenne reumatológiai vagy rehabilitációs osztályos vagy ami még jobb lenne - szanatóriumi osztályos felvételen ( Mezőkövesd, Hévíz, Balf stb) gondolkodni. Beutaláshoz kérje reumatológus vagy rehabilitációs szakorvos segítségét. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. május 27., 15:04; Megválaszolva: 2020. május 27., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: