• Lehet autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Az egész gondom 3 éve kezdődött, egy rendkivül kemény stresszes időszak után.Ami fél évig állt fent..Kitapintható izomgörcseim lettek testszerte, erős lábfájással és derékfájással..Nemsokra rá következett gyomorpanaszok, gyomorfájás, puffadás, hasmenés, ételvisszajött de nem hányinger szerűen..és nem múlt..Reumatologian azt alapitottak meg hogy lumbagom van isiasszal..röntgent csinaltak. De nem mult a dolog, ezert en elmentem egy mr vizsgalatra is, nem igazan tudtak mit mondani, leginkabb azt hogy van egy kis gerinferdülésem.De olyan iszonyatos izomfajdalmaim voltak, és görcseim..amik nem multak..közben volt hasi uh, gyomortükrözés, labor..minden negativ lett..közben a nyelvem olyan fehér volt mint a hó, gondolom a refluxtol..közbe jött izomgyengeség, kézremegés, és mindentől ideges lettem, alegaprobb dolgoktol is..egy ujabb hasi uh kor hallottam előszőr a fibromyalgiaról..de ez annyiba is maradt. Háziorvosom elküldött autoimmun labor vizsgálatra, mert sokat volt piros az arcom.De nekem alapbol piros a bőröm, és leginkabb akkor pirosodok ki ha hidegből melegbe megyek, vagy ha stressz ér..napra igaz leégek, de utanna már inkabb barnulok..nincsenek kiütéseim az arcomon..de sokszor piros..mert lupusra nézetett meg..ezt azért irom le. De az ana illetve az ena is negativ lett, és egy jóval bővebb laborom is kiválló.. igaz az orrnyálkahártyámmal is vannak gondok, de szerinzem ez a refluxtol van..igazabol senki nem tudja megmondani,mi okozza a izomgörcsöket fájdalmakat,gyomorbajokat..kérdésem az lenne, negativ teljes laborral beleértve az ena illetve ana vizsgálatot esetleg lehet ez lupus? Vagy inkabb a sok idegeskedéstől lett az ugynevezett fibromyalgia? Sose volt lázam indokolatlanul, se hajhullás..csak a piros bőr, ami igazaból sose volt probléma..gyerekkorom óta ilyen..meg a leírt izomfeszülés,gyengeség,fáradság,gyomorpanaszok..amik enyhültek igaz, de 3 éve szenvedek vele..válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a izomgörcsök témában

        Kedves Kérdező! Panaszai nem utalnak autoimmun betegségere. Labor eltérései nincsenek, autoantitestek negatívok, ízületi gyulladása nincs. Nincs lupusa. A fibromyalgia diagnózisába sem illenek bele a panaszai egyelőre, ezt a betegséget az ún. tenderpontok nyomásérzékenysége alapján lehet kimondani. Ezen panaszok alapján nem tudok konkrét reumatológiai betegségre gondolni. Mindazonáltal nem kizárt, hogy reumatológiai betegsége van. Az is lehet, hogy ideges jellegűek a problémái. Talán egy belgyógyász vagy egy neurológus többet tudna mondani önnek. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. május 07., 18:30; Megválaszolva: 2020. május 11., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.